Druh: 100% arabika
Charakteristika: hořká čokoláda, med, koření, tabák. Bez kyselosti
Vhodné na: espresso, turek, moka
Stupeň pražení: střední/tmavé
Kyselost: nízká
Zpracování: promyté
Nadmořská výška: 400 - 800 m.n. m.
Oblast: Sierra Maestra
Odrůda: Typica
Skladování: při pokojové teplotě v temnu a suchu
Trvanlivost: 3 měsíce od data pražení
Země původu: Kuba
Káva má vyjímečnou chuť po hořké čokoládě, medu a tabáku, téměř nulovou kyselost a plné tělo s velmi dlouhou dochutí.
Popis: Káva Turquino Lavado se pěstuje na strmých svazích pohoří Sierra Maestra v nadmořské výšce 400 - 800 m.n.m. Nízká nadmořská výška, vlhké tropické podnebí a úrodná půda, bohatá na minerály, přispívá k vyjímečné chuti a téměř nulové kyselosti. Sklizeň probíhá pouze ručně a káva se dále zpracovává mokrou metodou.
Své jméno získala po nejvyšší hoře Kuby - Pico Turquino (1 974 m.n.m.), která je součástí pohoří Sierra Maestra.
Lavado - znamená ve španělštině "promyté", což odkazuje na způsob zpracování
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.