Druh: 100% arabika
Cupping score: 86,25
Charakteristika: datle, švestky, tmavá čokoláda
Vhodné na: espresso, moka, filtr
Stupeň pražení: světlý/střední
Kyselost: nízká
Zpracování: naturální
Nadmořská výška: 1200 - 1800 m.n. m.
Oblast: Antigua
Farma: Finca Medina
Farmář: Jorge Bolaños
Odrůda: Bourbon, Caturra
Skladování: při pokojové teplotě v temnu a suchu
Trvanlivost: 3 měsíce od data pražení
Země původu: Guatemala
Popis: Tato káva pochází z farmy Medina, ležící na úpatí sopky Agua. Kávy z této farmy jsou mezinárodně uznávané pro svoji jedinečnou květinovou vůni, jemné sladkost, čokoládové tóny a dokonale vyváženou chuť.
Naturální zpracování: Zralé třešně se ručně sbírají. Ihned po sběru se rozmístí na tzv. africké postele, kde se suší na slunci po dobu 3-6 týdnů. Poté se zrna zbaví slupek.
Po dobu sušení se cukry obsažené v dužině dostanou do zrna, což vede k výraznější chuti a vyšší sladkosti.
Rodinná farma Medina byla založená před více než 150 lety. Nachází se na okraji města Antigua. Tato oblast jedna z nejstarších kávových oblastí v Guatemale a je proslulá produkcí nejlepších káv na světě. Farma Medina se zaměřuje na využití pokročilých technologií a zpracovatelských procesů, přičemž stále zachovává tradiční postupy. Ekosystému a údržba stínových stromů jsou pro farmu nesmírně důležité, proto je 10 hektarů půdy zachováno jako nedotčená příroda, což umožňuje biodiverzitu. Farma disponuje profesionální laboratoří pro nezbytné kontroly kvality každé sklizně.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.