Druh: 100% arabika
Charakteristika: Malinový kompot, kiwi, tonik, fudge, citrónové meringue
Vhodné na: V60, chemex, aeropress
Stupeň pražení: světlý/střední
Kyselost: střední
Zpracování: promytá
Nadmořská výška: 1800 m.n. m.
Oblast: Nyeri
Odrůda: SL 28, SL34
Skladování: při pokojové teplotě v temnu a suchu
Trvanlivost: 3 měsíce od data pražení
Země původu: Keňa
Popis: Tato káva pochází z oblasti Nyeri, která je jednou z nejstarších a nejuznávanějších kávových oblastí v Keni. Leží na úpatí hory Mount Kenya, která je se svou výškou, 5199 m.n.m, nejvyšší horou Keni. Kávy z Farmy Nyeri Hill jsou pěstované mezi 1700 a 2000 m. n. m. a jsou známé pro svou jasnou kyselost, komplexní chuť a hladký závěr.
Sklizeň probírá ručně. Po odstranění dužiny se zrna dají na 16-24 hod do fermentačních tanků. Poté se káva promyje a suší na slunci 12-20 dní.
Farma Nyeri Hill byla založena r. 1904 katolickými misionáři a dodnes je vlastněna nyerskou arcidiecézí. Káva se zde pěstuje tradiční metodou ve stínu původních stromů. Roční produkce kávy se pohybuje mezi 350-450 tunami. Na farmě se také pěstuje čaj, obiloviny a řepka. Farma investuje do místních škol, nemocnic a vzdělávacích center. Dbá na bezpečnost svých zaměstnanců, férové platy, gendrovou diskriminaci, a také na ochranu životního prostředí, ekologii a udržitelnost.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.